blogs
28 januari, 2021

Moodboard: warme kerstinspiratie

Moodboard: warme kerstinspiratie


Met nog een paar dagen voor kerst, dompelen we ons graag onder in kerstkleuren en -decoratie. Een warme, chique look met een feestelijke twist. De warme kleuren in het moodboard creëren een verwelkomende en feestelijke sfeer waarin iedereen zich thuisvoelt. Laat je inspireren door het Kobe kerstmoodboard van december.

Kerst vormt deze maand uiteraard de inspiratie voor de stylisten van Kobe. En dit jaar is deze anders dan anders, maar even speciaal. “Laten we met een positieve sfeer en nieuwe hoop kerst even speciaal maken, op welke manier dan ook! Voor velen van ons is kerstmis niet alleen een vakantie, het is ook een hartverwarmend feest, waarbij we volop genieten met familie en vrienden. We realiseren ons meer wat er belangrijk is in ons leven; gezondheid, familie en vrienden, vrijheid, vertrouwen en hoop.” Nu we kerst anders en ingetogener vieren, zorgen de warme kleuren en stoffen in dit moodboard in ieder geval voor een sfeervol geheel.

Kleurpalet voor het moodboard

Voor deze look hebben we gebruik gemaakt van een warm, intiem kleurenpallet, met gemixte tinten burnt orange in combinatie met turquoise en crème accenten. De chique aardetinten op het servies en in de decoratie zorgen voor een intieme sfeer in deze prachtige setting. Meng aardetinten met warme accentkleuren om een chique sfeer te creëren. De levendigheid van burnt orange in deze look versterkt de warme neutrale tinten.

Vlekbestendige meubelstof

Voor de kerstdagen gaan we natuurlijk voor glanzende stoffen en zacht velvet. Haal je tijdens de feestdagen altijd de kussens van de bank of leg je een deken erover vanwege mogelijke vlekken? Bekijk dan eens Kobe’s FibreGuard assortiment met vlekbestendige meubelstoffen. Vlekken kun je op deze stoffen eenvoudig verwijderen met water.

Natuurlijke looks en materialen

Decoreer je kersttafel met natuurlijke accessoires zoals droogbloemen en pampa-pluimen. Milieuvriendelijk en verkrijgbaar in een breed scala van pastelkleurige tot levendig geverfde kleuren. Kijk om je heen en combineer verschillende natuurlijke accessoires in huis, zoals vazen, vlechtwerk, takken (uit de tuin) en combineer deze met gouden details. Plaats aardewerk in verschillende kleuren bij elkaar en er ontstaat een dynamisch, natuurlijk geheel.

Meer kerst decoratietips

De kerstperiode is natuurlijk de tijd om helemaal uit te pakken. Wij zien dit jaar veel gestylde kersttaferelen: een bont geheel, waar terugkerende kleuren de eenheid verzorgen. Ga aan de slag met papier en maak je eigen kerstslingers, bekleed oude meubels opnieuw in een warme kleur of ga aan de slag met restjes verf. Een leuke bezigheid! Heb je behoefte aan een warm, behaaglijk interieur, ook ná de kerst? Bekijk onze blog met tips voor een luxe decemberinterieur.

Weet je niet welke stijl je voorkeur heeft of hoe je hierin een eenheid krijgt? Laat het ons weten! Boek een persoonlijk interieuradvies bij je thuis en één van onze stylisten komt bij je langs. Met stalen bijvoorbeeld kan zij je thuis inspireren en adviseren. Bel voor een afspraak of vul het formulier in en we nemen contact op.