Een sfeervollestart vanhet jaar

Buiten is het guur en koud, maar binnen niet. Sterker nog: jouw huis is een heerlijk warme plek om thuis te komen en je terug te trekken. Kan je huis wel weer wat sfeer gebruiken nu de kerstboom de deur uit is? Met deze tips zit je er ook de komende maanden nog warmpjes bij.

Een nieuwe start

Wil je een frisse start, maar geen nieuwe meubels aanschaffen? Ook het schuiven van meubels zorgt voor een frisse blik op je interieur. Schuif de kast in een andere hoek, verplaats wanddecoratie of hang nieuwe op. Bekijk welke accessoires en spullen er weg kunnen en breng die direct naar de kringloop. Ook het schilderen van een muur in een frisse nieuwe kleur doet wonderen! Kies kleuren in hetzelfde kleurenpalet voor een rustig geheel.

Sfeervolle winteraccessoires

Wil je in één keer de winter in huis halen, kies dan voor een warme accentkleur. Dé trend van nu zijn aardetinten. Ga voor nieuwe kussenhoezen, vaasjes, een warm gebreid kleed, (droog)bloemen en kaarsen in dezelfde kleurgroep en je woonkamer verandert direct in een warm nest. Mix verschillende warme materialen als wol en fluweel met elkaar voor meer diepgang en warmte. Accessoires die gegroepeerd staan, versterken elkaar bovendien. Tot slot zorgt geur voor een bepaald gevoel in huis en beïnvloedt je gemoedstoestand. Ga in de winter dus voor een prettige geurkaars. Gezellig én lekker.

Warme voeten

Bij zacht denk je al snel aan een vloerkleed. Warmte, sfeer, een betere akoestiek en een fijne plek om op te zitten of voor kinderen om op te spelen. Een kleed is geschikt voor vrijwel iedere ruimte. Het geeft sfeer in de zithoek en de eetkamer, maar ook in de slaapkamer. Met een vloerkleed verbind je meubels met elkaar en benadruk je je persoonlijke woonstijl. Topics die vandaag de dag centraal staan. Het vloerkleed is dan ook aan een comeback bezig. Kwalitatief tapijt en vloerkleden zorgen bovendien voor een hotel chique uitstraling, één van de trends van dit jaar.

Sfeerverlichting

Het plaatsen van extra sfeerverlichting maakt je huis in de winter net wat gezelliger. Nu de kerstverlichting de deur uit is, moeten lampen en kaarsen het werk doen. Je hebt vast gemerkt dat extra licht in huis niet alleen voor de sfeer, maar ook voor je eigen gemoedsrust in deze donkere dagen veel doet. Ga voor subtiele sfeerverlichting voor een gezellige avond met vrienden of familie op de bank, of voor helder licht tijdens het spelen van een bordspel aan de eettafel. Plaats je kaarsen, gebruik ze dan ook. Varieer verder in lichtpunten en lichtsterkte, gebruik verschillende soorten en vormen lampen en combineer functionele verlichting met sfeerverlichting. Vestig bijvoorbeeld extra aandacht op je favoriete schilderij en schijn een lichtje op de leeshoek.

Ronde vormen

Rechte lijnen en vierkanten staan voor strak; organisch en ronde vormen voor gezelligheid. Bedenk waar in huis je ronde vormen kunt integreren. Denk aan een ronde poef, bijzettafels, kussen, bolle vaas of rond vloerkleed.

Ben je klaar voor een warm thuis? Kom langs in onze winkel voor inspiratie en advies.