blogs
28 januari, 2021

Het verschil tussen dryback en click PVC

Het verschil tussen dryback en click PVC


PVC vloeren zijn met stip de bestverkochte vloeren bij Jouw Binnenhuisadviseur. Niet gek, want de vloer is heel sterk, onderhoudsarm, is vocht- en krasbestendig en een goede warmte-isolator. Ga je voor een PVC vloer, dan kun je kiezen uit een dryback of click-variant. Wij raden altijd de dryback variant aan omdat deze het mooiste ligt en minder geluidshinder geeft. We zetten meer verschillen voor je op een rij:

PVC kan op twee manieren worden gelegd. Je kunt kiezen voor een zwevende (click) of een gelijmde, ook wel dryback, vloer. Laat je de vloer zwevend leggen, dan komt deze los op de ondervloer te liggen. Terwijl, als je de vloer lijmt, deze strak op de ondervloer wordt geplaatst. Bij dryback wordt er altijd eerst geëgaliseerd.

 

Wil ik click-PVC of gelijmd PVC?

We horen je denken: welke bevestigingsmethode is het beste? Dat hangt af van jouw woonsituatie en de ruimte waarin het PVC komt te liggen. Maar het is ook relevant wat voor soort PVC je kiest en hoeveel geld je hieraan wil besteden. En als laatste maakt het ook uit of je vloerverwarming hebt of niet. Want gelijmd PVC werkt nu eenmaal beter met vloerverwarming dan click-PVC. Gelijmd PVC werkt ook geluidisolerend omdat het rechtstreeks op de ondervloer wordt gelegd. Het contactgeluid is dus aanzienlijk minder!

Click-PVC

Een click-PVC vloer klik je met de voegen in elkaar en wordt op een (egaliserende) ondervloer gelegd. Dit is te vergelijken met het leggen van laminaat. Click-PVC kun je zelf leggen, terwijl gelijmd PVC beter door een professional kan worden geplaatst. Bij click-PVC hoeft de vloer niet altijd geëgaliseerd te worden. Het leggen van een ondervloer met egaliserende eigenschappen is vaak al voldoende. Het voordeel van een PVC vloer met clickverbinding is de eenvoud van het leggen en eventueel uit elkaar halen. Zo kun je vrij eenvoudig een plank vervangen of de vloer er helemaal uithalen en meenemen naar een volgend huis.

Waar je rekening mee moet houden is dat door de klikverbinding de plank dikker is dan een dryback strook. Vooral bij deuren en kozijnen is dit belangrijk bij het berekenen. Bij jouw binnenhuisadviseur hebben we alle kennis in huis om je het werk uit handen te nemen. Neem gerust contact op voor meer informatie over de verschillende vloeren en legwijzes.

Gelijmde dryback PVC vloer

Een dryback PVC vloer wordt verlijmd aan de vloer eronder. Bij dryback wordt er altijd eerst geëgaliseerd. De dunne stroken PVC laten namelijk iedere oneffenheid zien. Door de egalisatie en het lijmen ligt een dryback vloer uiteindelijk perfect strak. Voordeel van die dunne stroken is dat ze uitstekend combineren met vloerverwarming en -verkoeling. De warmte van de verwarming ondervindt weinig weerstand door de bovenliggende dunne vloer waardoor je extra rendement behaalt.

Benieuwd of een PVC vloer echt jouw ideale vloer is? Kom dan vooral langs bij ons in de winkel! Je ontvangt nu 50% korting op de 2e meter NL Label PVC!* Maak een afspraak bij ons in de winkel of maak een moodboard met onze inspiratie app. Neem het moodboard mee naar de winkel, zo kunnen we nog gerichter voor jou aan de slag!
 

*Deze actie geldt t/m 31 juli 2020.