Op een rijtje: deverschillen tussen Duette® enPlissé Shades

Op het eerste gezicht lijken ze hetzelfde, maar toch zijn ze heel verschillend: Duette Shades en Plissé Shades. Benieuwd naar de verschillen en de voordelen van beide soorten zonwering? We vertellen. Je graag meer zodat je een goede keuze kunt maken voor jouw ramen.

Hét verschil tussen Duette® Shades en Plissé Shades

Het voornaamste verschil tussen Duette® Shades en Plissé Shades zit ‘m in de gelaagdheid van het gordijn. Beide gordijnen hebben de kenmerkende harmonica-uitstraling, maar bij Plissé Shades bestaat het gordijn uit één laag stof en bij Duette® Shades is er sprake van twee laagjes stof waardoor een honingraatstructuur ontstaat.

Doordat bij een Plisségordijn één laag geplisseerde stof wordt gebruikt blijven de koordjes in het zicht. Bij een Duette® Shades vallen de bedieningskoordjes weg in het gordijn door de dubbele laag stof. Door de enkele laag stof werkt een Plissé Shades niet volledig verduisterend, er kan nog licht door de openingen rondom de touwtjes komen. Plissé Shades zijn daarom heel geschikt voor de woonkamer en keuken, je voorkomt inkijk en kleed je raam er sfeervol mee aan. In combinatie met mooie gordijnen de perfecte manier om een kamer aan te kleden.

De voordelen van Plissé Shades op een rijtje

Plissé gordijnen bestaan uit één laagje gevouwen stof, dat zich als een harmonica opvouwt wanneer het gordijn wordt opgetrokken. De collectie biedt veel keuze in kleur en dichtheid van transparant tot (semi)verduisterend. Plissé Shades zijn stijlvol, en strak en ook heel gebruiksvriendelijk. Het stofgewicht van de gordijnen is erg licht waardoor ze gemakkelijk te bedienen zijn. Met Plissé Shades met het top-down/bottom-up bedieningssysteem kun je heel gemakkelijk zelf de lichtinval en inkijk instellen doordat je de boven- en onderzijde los van elkaar kunt openen.

Plissé Shades kunnen worden voorzien van een Topar® coating om licht en hitte te weren. Plissé Shades zijn hierdoor erg geschikt voor bijvoorbeeld een serre omdat ze zonnewarmte en fel licht reflecteren en daarnaast zorgen voor extra isolatie. Er kan ook gekozen worden voor een DustBlock® coating die speciaal vuil- en waterafstotend is. Handig voor in de keuken of badkamer.

Extra bijzonder aan deze vorm van zonwering is dat plisségordijnen op nagenoeg alle raamvormen te monteren zijn. Van een rond raam tot een driehoekig raam of een andere bijzondere vorm. De gordijnen zijn speciaal ontworpen voor draai-kiepramen, deuren en ramen met bijzondere vormen. De Plissé Shades worden op maat gemaakt, hierdoor sluiten ze altijd naadloos aan op jouw raamvorm en interieur.

+ plisségordijnen zijn flexibel en eenvoudig te bedienen
+ de raamdecoratie is verkrijgbaar in vele stijlvolle kleuren
+ plisségordijnen dragen bij aan de isolatie van je woning
+ plisségordijnen beschikken over top-down-bottom-up bediening
+ door de zonwering te behandelen met een DustBlock® finish zijn plisségordijnen ook geschikt voor de keuken of badkamer
+ plisségordijnen zijn geschikt voor elke raamvorm

De voordelen van Duette® Shades op een rijtje

Zoals gezegd bestaan Duette® Shades uit twee laagjes gevouwen stof, die zich als een harmonica opvouwen wanneer het gordijn wordt opgetrokken. Het zijaanzicht geeft het beeld van een honingraatstructuur waar de touwtjes doorheen lopen. De koorden zijn niet tot nauwelijks zichtbaar en de gaatjes die bij plisségordijnen zichtbaar blijven, zie je bij Duette® Shades niet. Dit zorgt voor een strakkere look en een nog betere zon- en lichtbeheersing. Ook een Duette® is leverbaar met top-down/bottom-up bediening, zodat je van inkijk geen last hebt maar nog wel naar buiten kunt kijken.

Veel kou (in de winter) of warmte (in de zomer) komt via de ramen naar binnen. Door te kiezen voor de juiste binnenzonwering kun je veel energie besparen. Duette® Shades zijn door hun unieke honingraatstructuur een goed voorbeeld van goed isolerende binnenzonwering. Deze honingraatstructuur zorgt voor een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt. Uit onderzoek van Stichting Milieu Centraal blijkt dat Duette® Shades het meest effectieve type raambekleding is om energie te besparen.

+ Duette® Shades zijn de meest effectieve raamdecoratie om energie te besparen
+ in de zomer weren Duette® Shades de zon, in de winter isoleren ze de warmte
+ Duette® Shades verbeteren de akoestiek in huis
+ Duette® Shades passen (zonder boren) op elk raam
+ de raamdecoratie is verkrijgbaar in vele stijlvolle kleuren
+ Duette® Shades beschikken over top-down-bottom-up bediening
+ door de zonwering te behandelen met een DustBlock® finish zijn Duette® Shades ook geschikt voor de keuken of badkamer

Meer weten over de verschillende soorten zonwering? We helpen je graag! Kom langs in onze winkel of maak alvast een afspraak via onderstaand contactformulier. Tot snel!

gratis interieuradvies.

in de winkel of bij jou op de bank.

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.

Wij gebruiken jouw informatie alleen om een afspraak te maken. Niet voor andere commerciële doeleinden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden.